Nagels, ogen en oren

Nagels: Als de nagels te lang worden, is er een constante druk op de voeten en poten van de hond en is het verstandig de nagels te knippen. Dit kan namelijk een afwijkende stand van de voeten tot gevolg hebben. Te lange nagels zijn pijnlijk om op te lopen en zorgen ervoor dat de hond verkrampt of mank gaat lopen. Een ontsteking aan de tenen is ook niet uitgesloten. Het is dus van belang dat je goed in de gaten houd of de nagels te lang worden. Nagels knippen kan mooi gecombineerd worden met het uitscheren van de voetjes.

Ogen: Tijdens de trimbeurt worden de ogen van de hond schoongemaakt. Dit bestaat uit het wegknippen van de vieze/lange haren en met een doekje voorzichtig wegvegen van overige losse viezigheid.

Het goed bijhouden van de ogen is erg belangrijk. Met name honden met lange haren rondom de ogen kunnen constant last hebben van vieze ogen. De haren irriteren de oogleden, waardoor de oogleden natter blijven en zelfs kunnen gaan ontsteken.

Oren: De meeste honden hebben bijna nooit last van hun oren en hebben in principe ook geen verdere verzorging nodig.

Wij plukken oren dan ook niet routinematig. Dit veroorzaakt onnodige irritatie van de gehoorgang en heeft feitelijk alleen zin wanneer er sprake is van een oorontsteking of wanneer er zich grote hoeveelheden oorsmeer in de gehoorgang ophopen. Slechts wanneer de haren grote brokken oorsmeer vasthouden, worden tijdens de trimbeurt de oren uitgeplukt

Nagels ogen & oren

€ 10,00

Nagels ogen & oren

€ 10,00